George Ezra – Europese tour

Dinsdag 30 oktober 2018

George Ezra – Europese Tour

Eigenlijk was het niet de bedoeling om naar dit concert te gaan, omdat we in mei 2019 naar George Ezra gaan in Ahoy Rotterdam.

Via Ticketswap kreeg ik op de dag van het concert meerdere meldingen binnen, dat mensen hun kaartjes aan het verkopen waren. Op zo’n moment begint het toch te kriebelen… Voor een leuk bedrag toch twee kaartjes kunnen scoren en rond 19:00 uur in de auto richting AFAS live in Amsterdam.

Ik ben al vaker in de AFAS geweest, toen het nog de HMH was. Dit keer besloten we niet in de zaal te gaan staan, maar boven op de tweede ring te gaan zitten. In de zaal werd het al snel wat benauwd, met iedereen die redelijk dichtbij elkaar stond.


Om 20:00 uur begon het voorprogramma: Ten Tonnes. Leuk jong rockbandje! De leadzanger is het (knappere) broertje van George Ezra, aldus George zelf in een interview. Het geluid bovenin was snoeihard net als hun muziek. Het één en ander stond, naar mij idee, qua geluid niet helemaal goed ingesteld. Ze speelden wat oude nummers en wat onlangs uitgebrachte muziek. Je kon merken dat hun nieuwere muziek wat volwassener is, ten opzichte van hun oude nummers. Maar desalniettemin was het een opzwepend voorprogramma. Dit moet je altijd maar net treffen bij een concert.


Om 21:00 uur kwam George Ezra het podium op en speelde zo’n anderhalf uur de zaal plat.  Er kwamen veel nummers voorbij van zijn nieuwe album Staying at Tamara’s, met onder andere de hits  Shotgun en Paradise. Deze werden afgewisseld met oud repertoire zoals de bekende nummers Budapest, Listen to the men en Blame it on me. Dit zijn natuurlijk super lekker dansnummers. Maar hij speelde ook het prachtige en rustige Song 6 en Hold My Girl om bij weg te smelten.
Het leuke vind ik dat het live altijd net even anders wordt gespeeld, dan dat je het vanaf een CD luistert. Zo werd het nummer “Blame it on Me” in een Rio de Janeiro-jasje gestoken en waren op meerdere nummers andere accenten geplaatst, dan in het origineel echt te horen zijn. Mijn favoriet? Dat was Saviour! Precies de juiste accenten op het juiste moment, met mooie licht-effecten.

Hieronder een heel klein stukje van Saviour:

George Ezra verteld graag wat kleine en korte verhaaltjes van hoe nummers zijn ontstaan, dat zorgt voor een leuke afwisseling tussen de nummers door en geeft je een beter beeld bij het nummer. Helaas kon niet iedereen in de zaal het waarderen, gezien er een paar mensen zonodig heel hard moesten roepen “SPELEN!”.
Maar wist je dat Budapest helemaal niet is gemaakt, omdat hij daar is geweest? Hij was op een Europese stedentrip en had zijn trein gemist naar Budapest, omdat hij het iets te gezellig had gehad de nacht ervoor. Paradise? Die heeft hij bedacht toen hij ziek op bed lag en tot irritant aan toe het deuntje in zijn hoofd bleef spelen. Pretty Shining People is ontstaan terwijl hij op een bankje in het park mensen aan het kijken was in Barcelona.

Wel vond ik het jammer dat hij “Blind Man in Amsterdam” niet heeft gespeeld. Dan sta je IN Amsterdam en speel je dit nummer niet. Hij heeft dit nummer ook niet gespeeld in Paradiso Amsterdam op zaterdag 14 april 2018, maar wie weet speelt hij deze op 13 mei 2019 in Ahoy… Rotterdam.

Het is zeker de moeite waard om zijn albums te beluisteren:
Link naar Spotify – Staying at Tamara’s
Link naar Spotify – Wanted on Voyage

Je kunt overigens ook nog kaartjes kopen voor zijn concert in Ahoy Rotterdam op 13 mei 2019, via deze link: Eventim

Advertenties

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: